Sivut

13. joulukuuta 2015

Olen pitkään kamppaillut ylipainon kanssa. Nuorempana olin hoikka enkä lihonut millään. Antonia odottaessani painoni nousi yli 30 kiloa ja niiden kilojen kanssa kamppailen yhä. Olen kokeillut monenlaisia kuureja ja dieettejä ja epäonnistunut aina. Kunnes noin 4 kuukautta sitten jätin pois kaiken missä on hiilihydraatteja yli 5 g/100 g. Eli siirryin vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle. Edellisiin verrattuna tämä on parempi siinä mielessä, että saa ja pitää syödä. Tähän mennessä painoni on pudonnut 10 kiloa ja tarkoituksena olisi pudottaa ainakin vielä 15 kiloa.



Muutamia lipsumisia on tässä 4 kuukauden aikana ollut. Olen aina tykännyt ruisleivästä ja siitä luopuminen teki tiukkaa. Annan kuitenkin itelleni luvan silloin tällöin syödä esimerkiksi juurikin sitä ruisleipää ja viikonloppuisin minulla on ns. herkkupäivä jolloin en noudata vhh:ta niin tarkasti.

Nyt haluaisinkin jakaa kanssanne muutaman hyvän reseptin. Näitä ruokia syön aikalailla lähes viikottain. Ensimmäisenä listassa on raejuustolaatikko. Resepti on alunperin karppaus.info-sivustolta, mutta olen muokannut sitä hieman.

Raejuustolaatikko

400 g jauhelihaa
200 g raejuustoa
1 sipuli
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipuli. Lisää raejuusto ja laita kaikki sekoitettuna vuokaan. Sekoita kuohukerma ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan. Halutessasi voit laittaa päälle hieman juustoraastetta. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja anna ruoan olla uunissa noin puoli tuntia. 

Raejuusto-tonnikalapihvit

2 prk tonnikalaa
2 kananmunaa
1 dl raejuustoa
1-2 dl juustoraastetta
Mausteita oman maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile taikinasta 8 isohkoa pihviä. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja anna pihvien paistua siellä noin 15 minuuttia.



Kukkakaalisose

1 iso kukkakaali
50 g voita
Loraus kuohukermaa
1 tl suolaa

Pilko kukkakaali ja keitä se kypsäksi. Kun kukkakaali on kypsää, lisää joukkoon voi, kuohukerma ja suola. Soseuta!



Jauheliha-kukkakaalisoselaatikko

400 g jauhelihaa
Voita
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
Mausteita oman maun mukaan
1 iso kukkakaali
Loraus kuohukermaa
Noin 100 g juustoraastetta

Valmista jauhelihaseos eli ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit voissa. Lisää tomaattipyre ja mausteet. Levitä uunivuoan pohjalle. Valmista kukkakaalisose ja levitä se vuokaan jauhelihaseoksen päälle. Peitä juustoraasteella. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

The pizzapohja

1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
Vajaa 1 dl vehnäleseitä
Vajaa 1 dl soijajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon vehnäleseet, soijajauho, leivinjauhe ja suola. Levitä lusikalla ohut kerros uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on kivan ruskea.



Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
½ pkt koskenlaskijaa
1 lihaliemikuutio
½ dl ketsuppia

Ruskista jauheliha ja sipuli. Ripottele sekaan lihaliemikuutio ja sekoita. Kaada pannulle kerma ja paloittele koskenlaskija joukkoon. Lisää ketsuppi. Anna juuston sulaa ja sekoittele kastike tasaiseksi. 



Juustoleipä

2 kananmunaa
1,5 dl soijajauhoa
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Noin 2 rkl maitorahaa

Sekoita kananmunat, soijajauho ja maitorahka keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Sekoita. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele lastalle tasaiseksi ja pyöreäksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.




Ja ei muuta kuin kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti